zaterdag 29 december 2007

De kerst alweer voorbij...

Ze zijn alweer voorbij, de kerstdagen van 2007. Hoewel er officieel maar 2 en een halve kerstdag is (de kerstavond meegeteld), hebben wij er dit jaar 4 en een halve dag van gemaakt door een logeerpartij van onze vrienden. We hebben een gezellige tijd gehad!

Maandag verliep overdag ietwat stressig, vraag me niet hoe het komt, het overkwam me gewoon. De cadeautjes inpakken, de laatste spullen halen bij de supermarkt, optutten, de logeerkamer voorbereiden.... Maar het kwam uiteindelijk nog allemaal goed. Om 4 uur 's middags, een uur later dan gepland, waren we er helemaal klaar voor.





We hebben de cadeautjes onder de boom vandaan gehaald en we zijn in de auto gestapt en naar Limburg gereden voor de traditionele kerstavond bij mijn ouders. Eigenlijk hadden we gepland om mee te gaan naar de kerk, maar daar waren we te laat voor. Gelukkig geen files onderweg, dus even over zessen kwamen we heelhuids aan, op ons paasbest.

We hebben heerlijk samen gegeten, traditioneel de Limburgse koude schotel met lekkere broodjes, en daarna hebben we samen de cadeautjes uitgepakt. En wat zijn we weer verwend! We hebben prachtige cadeau's gekregen en ook onze geschenken vielen in goede aarde. Het was een enorm gezellige avond en hij vloog voorbij! Om 11 uur zaten we weer in de auto naar het noorden, en om half 2 doken we daar ons bed in.

Na een heerlijke nachtrust waren we op 1e Kerstdag pas om 10 uur uit de veren. We hebben even de cadeautjes opgeruimd en natuurlijk bewonderd, en daarna hebben we ons rap aangekleed in alweer ons paasbest. Jan en Marjan stonden al om kwart voor 12 op de stoep, we waren net op tijd klaar. Natuurlijk hebben we eerst even koffie gedronken en bijgekletst en daarna hebben we lekker uitgebreid geluncht met zelfgemaakte koude schotel en luxe broodjes. De rest van de middag hebben we ook weer lekker bijgekletst en een spelletje gespeeld. Ook hebben we de cadeautjes uitgepakt en alweer zijn we enorm verwend!

's Avonds hebben we smakelijk gedineerd. Als voorgerecht hadden we paddestoelen in een knooflookroomsaus met een dekseltje van kaas uit de oven. Voor het hoofdgerecht had Peter konijn in het zuur gemaakt, en die smaakte voortreffelijk. Daar kan geen restaurant-kok tegenop! Als bijgerechten hadden we in bier gestoofde zuurkool, witlofsalade, een lauw-warme salade van sperzieboontjes, aardappelpuree en in de schil gekookte krieltjes. Het nagerecht bestond uit een caramel-noten-ijstaart. Het was een top-diner, al zeg ik het zelf!

Op 2e Kerstdag hebben we eerst allemaal lekker uitgeslapen en daarna weer heerlijk gebruncht. Het was al ver in de middag toen we eindelijk allemaal waren aangekleed en toen zijn we nog een stukje gaan wandelen in de mooie natuur bij Nederhorst den Berg. Prachtig, vooral met de ondergaande zon. Helaas werd het al vroeg donker, het was daarom kort maar krachtig! De honger was inmiddels weer flink opgewekt en bij thuiskomst hebben we ons daarom gewaagd aan het tweede kerstdiner. Dat bestond vandaag uit een voorgerecht van carpaccio, en een hoofdgerecht van hertenbiefstuk met witlof uit de oven, broccoli met een mosterd-roomsaus, krieltjes uit de oven en als nagerecht stroopwafelijs. Het was weer overheerlijk! Na het eten hebben we ons gewaagd aan een paar gezelschapsspelletjes en nog even Hans Liberg gekeken voordat we gingen slapen.

De 3e Kerstdag verliep lekker rustig. Peter ging even sporten bij de fysiotherapeut, ik heb lekker gebadderd en onze vrienden gingen in Hilversum een ander bevriend stel opzoeken voor een kopje koffie. Ik ben nog even naar mijn werk geweest om wat cadeautjes af te leveren bij mijn medewerkers en ze te bedanken voor de fijne samenwerking en de steun in het afgelopen jaar. Natuurlijk hadden we ook deze dag weer een lekker kerstmaal voorbereid, van zelfgemaakte frietjes met Limburg zuurvlees, zelfgemaakt welteverstaan. We vallen in herhaling, maar het was weer overheerlijk!

Op 4e Kerstdag zijn we eropuit getrokken met z'n viertjes. We hebben geshopt! We zijn eerst naar het Home Deco Center gereden in Vianen, een groothandel met woon-accessoires. Deze winkel is in dezelfde stijl als Loods 5 in Zaanstad, maar dan veel goedkoper! Het aanbod was er ook erg leuk, en het was er helemaal niet druk. Heerlijk woonshoppen! Natuurlijk bleef ons weer van alles aan de vingers plakken! Na de koffie met een saucijzenbroodje waren we nog niet uitgeshopt en we zijn naar Zaanstad gereden. Marjan en Jan waren nog nooit bij Loods 5 geweest, dus ook dat moesten we nog even onveilig maken! Aansluitend zijn we nog even langs een citroën-dealer gereden en daar hebben we gekeken naar de Crosser, een nieuwe aanwinst onder de SUV's. Een prachtige auto!

Thuis hebben we weer genoten van een heerlijk maaltje, deze keer de eenvoudige Hollandse kost, maar daarom niet minder lekker: draadjesvlees met bloemkool, spinazie en natuurlijk gewoon gekookte aardappelen. Het was weer ouderwets lekker! 's Avonds hebben we gezamenlijk nog wat tv gekeken en gekletst, en onder invloed van de decapeptyl, waarmee ik op 3e Kerstdag weer ben begonnen, weer op tijd naar bed.

En vandaag was het feest dan officieel ten einde. Na het ontbijt gingen Marjan en Jan weer richting Drenthe, en hebben wij de dagelijkse routine weer opgepakt. En die bestond uit ordinair boodschappen doen, nog even wat auto's kijken en shoarma eten in Hoofddorp. Met lekker veel knoflook! We zijn nog even langs de Praxis gereden en naar Ikea, waar we deze TV kast hebben opgehaald voor onze slaapkamer.





Nu de TV nog, die verwachten we ergens in januari. Dat wordt heerlijk relaxen in bed!

De kop van de volgende ICSI-cyclus is er ook alweer vanaf. Vandaag ging de derde spuit erin. Geen zenuwen deze keer, maar vandaag wel wat onrust en een vervelend gevoel. Gelukkig gaat het nu weer beter. Ik merk de moeheid niet zo extreem als de vorige keer, nog niet. Maar misschien blijft het wel veel beter, door de acupunctuur? Dat zou fantastisch zijn! Vandaag de laatste pil, en dan de menstruatie afwachten. Die verwacht ik over een week, en dan kan alles in de planning voor de eerste echo. We gaan ervoor!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Klinkt goed, jullie kerstdagen!

Volgend jaar blijven wij ook lekker thuis als het aan mij ligt, in ons opzichtig versierde Jordaanhuis :-)

Ik kan me voorstellen dat je een been there done that gevoel hebt bij de Decapeptyl, ik zie tegen *dat* onderdeel ook niet zo meer op.

En wat ik nog vragen wilde, is die winkel in Vianen inderdaad de moeite waard? Ik vond Loods 5 nogal tegenvallen namelijk, het is wel groot en vaak onze smaak, maar niet heel erg goedkoop en ook niet allemaal even mooi afgewerkt. Ik hoor het wel!

Alvast een fijne oud-en-nieuw gewenst en tot over twee weken!

Petra zei

Gezellig zo met Jan en Marjan! Kennen jullie elkaar van het forum? Toch wel bijzonder, zulke vriendschappen!

Jasmino zei

@Vita: ik vond de home deco center in Vianen zeker de moeite waard, veel goedkoper dan Loods 5 en een meer gangbaar aanbod. Wij zijn er in elk geval goed geslaagd! Het nadeel is alleen dat je er een groothandelspas voor nodig hebt, net zoals voor de Makro. Met een makro pas kun je die trouwens wel aanvragen, en volgens mij met elke andere groothandelspas.

@Petra: ik heb Marjan leren kennen via onze gedeelde Amerika-interesse, deels via het Alles Amerika-forum en deels via een andere discussiegroep. In 2004 hebben we ons voor het eerst ontmoet, bij een soort mini-meeting, en daarna zijn we contact blijven houden. Het klikte zo goed, dat we altijd contact hebben gehouden. Ik ben erg blij dat ik haar heb leren kennen, en dat geldt ook voor Jan.

Annemiek zei

4e kerstdag? En dan te denken dat wij het met 1 moeten doen :)
Klinkt wel leuk allemaal.
Sterkte met de spuiten.